Karen Damen, Natalia, Gert Verhulst, Philippe Geubels, Eddy Planckaert, An Lemmens,… de lijst van BV’s wiens naam en/of gezicht al werd misbruikt door internetcriminelen in valse berichten of advertenties met sensationele titels is quasi eindeloos.

Uiteraard gaat het hier om oplichting, maar wat krijg je nu eigenlijk te zien wanneer je op zo’n nepbericht klikt? TV Familie kent het antwoord.

De bedoeling van die criminelen is om mensen te laten ‘investeren’ in dubieuze beleggingsplatformen die onder meer Bitcoins aanbieden. Wie op zo’n bericht klikt, komt terecht op een platform zoals Immediate Bitwave dat je een opbrengst “van 850 tot 2.100 euro per dag” belooft. Vanzelfsprekend word je opgelicht als je doorklikt. Iets waar al die BV’s uiteraard niets mee te maken hebben.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.