Inmiddels heet VRT-weervrouw Jacotte Brokken vrede met haar wat rondere vormen, maar dat betekent niet dat dat altijd zo geweest is, zo lezen we in Dag Allemaal. Als tiener streefde ze immers in bepaalde periodes ook naar een maatje 38, hongerde ze zich uit met crashdiëten en trainde ze wanhopig haar buikspieren om toch maar een platte buik te krijgen.

Tot ze het op een dag welletjes vond: “Wat ik ook zou doen, ik zou toch niet binnen het schoonheidsideaal passen”, zegt ze. “Dus op een dag stond ik op en besloot: ‘ik heb een goed gezicht en daaronder loopt het misschien fout, maar we zijn meer dan ons lijf en dit is het nu’”, legt Jacotte uit.

Sindsdien heeft ze vrede met haar BMI en de weegschaal. “Ik kan nog niet zeggen dat ik mijn eigen buik graag zie, maar ik heb hem wel aanvaard. Vandaag vind ik mezelf niet alleen een leuk mens, ik kan ook steeds vaker zeggen dat ik mezelf best mooi vind”, zegt het VRT-weergezicht.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.