Hij heeft hem erg gemist

James Cooke is uw presentator van dienst bij ‘Extreme Makeover Vlaanderen’. Hij probeert gezinnen die moeilijkheden hebben een nieuwe thuis te bezorgen en dat allemaal met behulp van experten, vrienden, kennis, buren en sympathisanten.

Een heel mooi programma, maar ook erg leerzaam voor James. “Zo heb ik geleerd dat je er nooit alleen voor staat. Als je daar die 50 of 100 vrijwilligers ziet staan, dan besef je: de solidariteit en het samenhorigheidsgevoel zijn groot. In een wereld waarin veel negativisme en egoïsme heerst, is het mooi dat je een programma kunt maken dat dat tegen gaat”, klinkt het in Story.

Maar dit is niet het enige programma waarin we James dit televisieseizoen kunnen bewonderen. In het voorjaar van 2023 zien we Cooke ook opduiken in ‘Over De Oceaan’. En ook dat was behoorlijk heftig.

“Ik heb Dorian daar ontzettend hard gemist. In het begin ging het nog wel, maar na verloop van tijd wilde ik hem vastpakken, ruiken, kussen… ja dat was wel een beproeving.”

Dorian en James dat is een match made in heaven en dat beseffen ze ook elke dag opnieuw. “Vorige week vroeg ik hem op restaurant: ‘Liefje, waar zitten we op een schaal van 0 tot 10?’ En in koor zeiden we ‘11’. Dat is een goed teken. Onze kracht is dat we blijven communiceren met elkaar.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.