Hij heeft leren relativeren

Het is soms verschrikkelijk om te zien hoeveel mensen in hun leven een serieuze tegenslag moeten verwerken. De verhalen in ‘Extreme Makeover Vlaanderen’ zijn soms zo heftig dat je er ook als kijker soms een traantje van moet wegpinken.

Gelukkige voor James Cooke, presentator van dienst, heeft het er nooit zo slecht uitgezien, al is het ook niet altijd rozengeur en maneschijn geweest.

“Ik heb ook weleens een tegenslag gekend, maar nooit was het zo’n zware mentale klap dat ik niet verder kon met mijn leven. Ook omdat ik het financieel altijd wel heb kunnen bolwerken”, zegt hij in Story.

Door het programma heeft James een pak beter leren relativeren en dat ging beter elke aflevering. James besefte al snel dat hij het nog lang zo slecht niet had als andere gezinnen.

“Ik heb mijn ouders nog en mijn partner. Nee, na zo’n opname stap je niet in de wagen om je weer druk te maken dat er een file is.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.