“Ze probeerden mij al een tijdje te wippen, en het is hen eindelijk gelukt”, vertelt Jan Smit aan Dag Allemaal.

Schlagerzanger Jan Smit  probeert niet al te verbitterd te klinken nadat hij uit het bestuur van zijn voetbalclub FC Volendam is gezet. Sowieso is zijn gezin nu zijn prioriteit, naast zijn soloconcerten

Nog maar eens turbulente tijden voor Jan Smit. Na zijn burn-out vier jaar geleden besefte de zanger .dat hij het roer volledig moest omgooien

“Je moet van mindset veranderen, keuzes durven te maken die je niet snel zou maken”, zegt Jan. Dat is gelukt voor Jan  maar niet van de ene dag op de andere natuurlijk aldus Dag Allemaal.

Nog meer dan vroeger vond hij een uitlaatklep als bestuurslid van zijn geliefde FC Volendam, de voetbalclub van de plek waar hij geboren en getogen is. Samen met enkele andere bestuursleden loodste hij die terug naar de hoogste afdeling van het Nederlands betaald voetbal. Maar dat is sinds enkele dagen verleden tijd.

‘Tja, het zat eraan te komen, ik ben ontslagen’, zegt Jan met een diepe zucht. ‘Door een aantal mensen die mijn visie niet deelden, en die er een verborgen agenda op na hielden.’

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.