Jan Verheyen en Lien Willaert leven als God in Frankrijk in hun eigen vakantiewoning in Frankrijk maar hebben nu besloten om die te verkopen. Ne vele mooie jaren hebben ze besloten om hun bouwgrond in Andalusië te gaan gebruiken en daar hun huis te gaan bouwen. 

“Het zal heel mooi en spectaculair worden”, bekent het koppel in Story. Toen ze destijds op huwelijksreis waren in Andalusië, hebben ze een bouwgrond gekocht in Antequera. Alleen bleken ze opgelicht te zijn, want de Spanjaarden wisten dat je daar korte tijd later niet meer zou mogen bouwen. Dat was een serieuze tegenvaller”, bekent Jan aan Story.

“We hebben de grond nooit verkocht omdat hij toch niets waard was. Niemand zou die willen. En ik ben een slechte verliezer, dus dan hou ik het liever. Maar nu, meer dan twintig jaar later, is de wetgeving in Spanje weer veranderd en mogen we daar toch bouwen”, geeft hij opgelucht toe.

Zowel hun woning in Frankrijk houden als de nieuwbouw in Spanje is niet realistisch. “Het wordt modern met veel glas, beton en natuursteen. Zeker geen typisch Spaanse villa, dat is onze stijl niet”, aldus Jan Verheyen aan Story. 

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.