“Heeft veel littekens achtergelaten”

Van 1995 tot 2016 was ze te zien als Jenny Verbeeck in ‘Thuis’ en sinds 2017 kent iedereen haar als Brigitte De Wulf in ‘Familie’. Tv-kijkend Vlaanderen zal Janine Bischops dus niet snel vergeten want op carrièrevlak ging het de actrice voor de wind.

Op relatievlak verliep het echter minder vlot want haar twee huwelijken overleefden het niet. Uit haar huwelijk met acteur Walter Moeremans heeft Janine twee dochters: Karen en Ingrid.

Toch verklaarde Janine ooit ‘een bange vrouw’ te zijn. “Ik ben een oorlogskind, geboren in ’41’”, vertelt Janine aan Primo.

“Mijn moeder was erg bang voor de bommen en de oorlog heeft bij haar veel littekens achtergelaten. Vooral mentaal. De vliegtuigen vlogen over Hoevenen en een V-bom viel op een boogscheut van ons huis. Mama is daarna altijd angstig gebleven”, aldus Janine Bischops.

Dat bange heeft ze dus van haar mama geërfd. “Ik ben zo geboren. Zo ben ik van kinds af bang van het donker. Toen de elektriciteit op een nacht uitviel in de straat, ben ik in de living gebleven tot het licht werd. Ik durfde niet meer bewegen”, onthult Janine aan Primo.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.