Niet zomaar toneeltjes spelen

Katja Retsin is vanaf volgende week in halfnaakte glorie op de planken tet zien in ‘Calendar Girls’. Toen ze plots niet meer aan de bak kwam bij VRT heeft, moest ze een alternatief vinden.

Tenslotte gaf ze haar leven een nieuwe wending en behaalde ze haar acteursdiploma. “Toch hoop ik dat oudere vrouwen ooit weer welkom zijn als presentatrice”, vertelt Katja aan Dag Allemaal.

Ondertussen is ze zelf een gelukkig mens. Hoe meer acteerwerk ze krijgt, hoe liever. “Ik ben echt heel blij met het diploma dat ik behaald heb aan de Nederlandse acteursschool in Rotterdam. Dat was goed, ginder kennen ze mij niet en waren er geen vooroordelen. Ik kon vrijer acteren en van alles uitproberen. Dat heeft deugd gedaan”, onthult Katja in Dag Allemaal.

“Ik heb dit altijd al willen doen. Als er schooltoneel was, was ik er als de kippen bij om mee op dat podium te staan. Ik heb ook lang amateurtoneel gedaan. Maar sinds ik rond mijn 20ste in de tv-wereld belandde, kwam het er niet meer van”, verklaart ze.

Nu keert ze dus terug naar haar roots en zal ze op het podium toch net een tikkeltje verder gaan dan gewoon acteren in vooraf gekozen kledij.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.