Op 4 december wordt hij 70 jaar. Een mijlpaal, jawel, maar Jean-Marie Pfaff, die als één van de beste keepers ter wereld wordt beschouwd, heeft volgend jaar een voor hem nog specialere te vieren. “In 2024 ben ik 50 jaar getrouwd! Ik vind dat een veel belangrijkere gebeurtenis dan 70 jaar worden’, zegt de pater familias van de Pfaffs.

In zijn pop-up museum in Beveren, de stad waar hij zijn voetbalcarrière begon, bij het plaatselijke KSK voor het eerst furore maakte en waar hij ereburger is. In het museum is een grote collectie aan truitjes, foto’s en andere souvenirs te vinden. Van zijn periode bij Beveren tot Bayern München en de Rode Duivels. Heuse voetbalgeschiedenis!

“Normaal gezien wordt het museum op 2 december gesloten, maar we zijn volop in onderhandeling om het langer open te houden”, zegt de ex-keeper in Primo

Het is volgens hem een enorm succes. Mensen komen van overal. “Morgen komt er een groep Duitsers op bezoek. Zie je wel? En zo is dat hier alle dagen”, aldus Jean-Marie Pfaff in Primo. Hij is elke dag zelf aanwezig in zijn museum.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.