Jean-Marie Pfaff was amper twaalf jaar oud toen zijn vader overleed. Jean-Marie mist zijn vader nog steeds en onthult nu een opvallend ritueel…

“Tot papa ziek werd, hebben we een heel mooie jeugd gehad”, doet Jean-Marie Pfaff zijn verhaal in Story. “We leefden op een woonwagenpark, waar papa en mama samen met de twee kleinsten in één caravan sliepen. De andere kinderen sliepen in twee caravans.” De Pfaffs waren ook toen al een groot én hecht gezin…

“We waren met twaalf, maar mijn oudste zus is in de oorlog gebleven”, voegt Jean-Marie er stilletjes aan toe in Story. “Als gezin hingen we sterk aan elkaar.” De legendarische doelman weet nog hoe het er in die tijd aan toeging…

“Iedereen bracht zijn vriendjes mee. Mama kookte uit één grote pot. Kleren werden gewassen in een bassin. Toen mijn moeder er op haar 49ste plots alleen voor stond, hebben we veel steun gehad van school en de buren, maar onze familie heeft eronder geleden”, geeft Jean-Marie Pfaff toe. En dan doet de pater familias van de Pfaffs een opvallend ritueel…

“Ik mis mijn vader nog altijd”, geeft Jean-Marie Pfaff toe in Story. “Bij alle grote matchen met Bayern München of de Rode Duivels sprak ik met hem aan zijn graf. Dat voelde goed, hij gaf me vertrouwen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.