Samen met zijn tv-moeder Annie Geeraerts is ‘Familie’-acteur Jef De Smedt de langsts pelende soapacteur van het Europese vasteland. Reden genoeg voor Primo om hen eens samen te brengen met Jefs echte moeder Laura voor een uniek interview.

Net als haar zoon blijkt ook Laura een erg sympathieke en goedlachse persoonlijkheid te zijn. Al bracht ze Jef tijdens zijn schooltijd wel meermaals, ongewild, in de problemen. Steevast op de eerste schooldag.

De familienaam van Jefs moeder is immers ook ‘De Smet’, maar dan zonder ‘d’ zoals bij haar kinderen en echtgenoot zaliger. Jef legt uit waar het probleem zat: “Op de eerste schooldag vroegen ze de naam van de vader, waarop ik uiteraard antwoordde: ‘De Smedt.’ Vervolgens vroegen ze de naam van de moeder. Waarop ik opnieuw zei: ‘De Smet.’ Maar niemand geloofde dat”, lacht de acteur. “‘Je gaat toch niet van de eerste dag de grapjas uithangen, hé,’ zeiden de meesters dan.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.