Margriet Hermans vraagt zich in Dag Allemaal af of de haar bekende bedragen die sommige jonge artiesten vragen wel kloppen. “Ik zie daar bedragen tussen staan waarvan ik denk: ‘Waar gaat dit naartoe?”

Al weet ze wel dat de prijzen door de pandemie een paar jaar bevroren werden. De boekingskantoren maken nu een inhaalbeweging.

De zangeres gaat ervan uit dat de organisatoren die zulke bedragen neertellen wel beseffen waar ze mee bezig zijn. “Als ze er dit jaar hun broek aan scheuren, zullen ze de volgende keer allicht twee keer nadenken.”

Zelf blijft ze met 3150 euro voor een live-optreden van een uur goed betaalbaar, speelt ze openboek in Dag allemaal. “En ik heb ook de indruk dat de markt breed en ruim genoeg is om naast de dure kleppers ook andere artiesten aan bod te laten komen. 

Met de revival door haar Zomerhit ‘Lekker Bijven Hangen’ weet ze maar al te goed dat ze niet te klagen heeft. Dat doet ze dus ook niet. 

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.