Toen hij na een voorstelling van ‘Frank wordt Francine’ in Bree terugkeerde naar zijn wagen, legde hij mijn sleutelbos even op het dak om de laadkabels van zijn wagen weg te stoppen. Daar hingen ook zijn trouw- en verlovingsring aan. 

Bij het instappen vergat hij de sleutelbos die op het dak lag en merkte pas thuis dat hij verdwenen was. Vermoedelijk dus onderweg van het dak gevallen. 

“De week nadien ben ik teruggekeerd naar Bree en heb ik, te voet, vier uur lang de weg afgespeurd die ik toen had afgelegd, met het idee dat zo’n sleutelbos niet ver kan vliegen. Maar helaas. Het blij een raadsel waar hij ligt en of hij ooit nog gaat uitkomen. Ik blijf alleszins hopen”, vertelt Peter openhartig aan Story.

’”Ik voel me enorm schuldig. Die ringen hebben een emotionele waarde. Zeker die gouden trouwring met de inscriptie ‘Peter & Tine 15-7-1995’. Dat is een uniek stuk, hé. Een nieuwe ring kopen zal nooit hetzelfde zijn”, aldus Peter. 

Gelukkig was zijn vrouw Tine niet kwaad en reageerde ze begripvol. Toch vond ze het heel jammer. 

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.