Dat veel jonge artiesten de oudere garde achterlaat wat betreft hun gages, is volgens Jo Vally in Dag Allemaal niet zo vreemd. Hij beseft dat artiesten als Pommelien, Metejoor en Camille gigantisch populair zijn.

“Het lijkt me dus logisch dat ze daar nu van profiteren”, klinkt hij realistisch. “Het gaat over vraag en aanbod, hé. Ze krijgen zoveel aanbiedingen binnen en ze kunnen of willen maar zoveel keer optreden tijdens de zomer. Tja, dan kan je de prijs opdrijven. 

De druk om minder te vragen is voor Jo Vally niet aan de orde. Misschien eens als er een goed doel aan verbonden is, maar dit is dan weer minder eerlijk naar andere organisatoren toe. 

Voor een avondoptreden vraagt de zanger 2.275 euro, al jaren hetzelfde tarief. “De boekingen lopen vlot binnen en ik verdien nog altijd goed m’n boterham”, klinkt hij tevreden. 

De tijd dat hij nog zes optredens op een weekend deed is wel voorbij. “Ik moet niet klagen”, lacht Jo Vally in Dag Allemaal. “Ik heb vanaf de jaren 90 twintig jaar lang mijn ding kunnen doen, nu is het aan  anderen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.