In de aanloop van de Special Olympics Wereldspelen in Berlijn, presenteren Special Olympiër Gilles Dupont en Koen Wauters het programma ‘Alles Voor De Spelen’. 

“We hopen dat we met dit programma de mensen warm kunnen maken om straks ook voor deze atleten te supporteren”, beklemtonen ze samen in Dag Allemaal. 

Daarnaast is het de bedoeling te tonen wat er allemaal reilt en zeilt in de wereld van de G-sporters. “En hopelijk kunnen we mensen inspireren om ook als vrijwilliger, trainer of begeleider aan de slag te gaan, want dat is supertof om te doen”, vult Koen enthousiast aan. 

Het programma is ook bedoeld als externe motivator voor het hele team. Ze willen meer medailles halen dan weleer en dat is niet evident. “De lat ligt hoger dan ooit, op 108. Dat is heel veel, want we zijn met negentig sporters”, verduidelijkt Koen Wauters. 

Gilles zelf behaalde in Abu Dhabi vier jaar geleden goud, een medaille die hij voor altijd koestert op zijn kamer. “Een geweldige ervaring”, blikt de atleet in Dag Allemaal terug op zijn gouden plak. “Ik heb daar echt vrienden gemaakt.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.