Wie vrijdag naar ‘The Masked Singer’ keek zag dat presentator Jens Dendoncker nagellak droeg. Dat deed hij niet zomaar. Hij had daar een heel goede reden voor.

Een vriend van Jens werd bedreigd en aangevallen op klaarlichte dag omdat hij nagellak droeg. Dit vindt Jens niet kunnen en hij vindt dit heel erg dat dit de dag van vandaag nog altijd gebeurt.

Met dit statement wil hij graag de mensen oproepen om iedereen zichzelf te laten zijn. Of dit nu met of zonder nagellak is, of iets anders. Jezelf willen zijn is immers geen reden om iemand te bedreigen of aan te vallen.

Het is heel mooi wat Jens doet en Jens kon alvast op veel sympathie rekenen van zijn volgers op sociale media.

Hopelijk helpt dit ook alweer een klein beetje naar een maatschappij waarin iedereen zichzelf durft te zijn zonder te moeten nadenken over de consequenties. Goed gedaan Jens!

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.