Ze voedt haar zoontje Luca alleen op en dat was voor Joke een heel bewuste keuze. Toch beseft ze heel goed dat dit een zwaar traject is waar ze voor gekozen heeft.

“In ’t begin was hij een pittige baby. Hij had verborgen reflux en heeft twee keer een week in ’t ziekenhuis gelegen. Als hij in z’n koets of in bed lag, krijste hij van de pijn. Ik dacht: ‘Is het dit nu, mama zijn?’”, geeft Joke toe aan Dag Allemaal.

“Dat was heel zwaar om alleen te dragen. Ja, ik voed Luca alleen op, maar er zijn zoveel mensen die mij steunen. Mijn ouders, vrienden, de crèche… Het zou handig zijn als iemand anders me een deel van het werk uit handen kon nemen, maar ik heb zelf voor deze situatie gekozen”, aldus Joke van de Velde openhartig.

De vader van Luca is niet meer in zijn leven. Maar uiteraard zullen er heel wat vragen beginnen komen eens hij naar school gaat. Joke beseft dat die tijd er snel zal zijn en zal dan ook hulp inroepen van een psycholoog om te weten hoe zij op een goede manier op de vragen kan antwoorden.

Zo hoeft ze niet te piekeren over wat wel of niet mag of kan gezegd worden.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.