Het is geleden van 2007 dat we Joyce De Troch zagen schitteren in de komische VTM-reeks ‘Verschoten & Zoon’. Nu kan het opnieuw, lezen we in Dag Allemaal. De serie wordt immers terug uitgezonden op VTM.

Joyce speelde er ‘Babs’, de sexy secretaresse van de gierige garagehouder René Verschoten, die door Jacques Vermeire werd neergezet.

“Ik had geen acteerervaring, maar blijkbaar zochten ze een Joyce-typetje. Tijdens de audities voor de rol van Babs moesten de kandidates ‘doen als Joyce De Troch’. Maar uiteindelijk hebben ze me zelf gebeld”, lacht Joyce.

Ook al moest ze heel vroeg opstaan voor de opnames, Joyce beleefde een geweldige periode bij ‘Verschoten & Zoon’. Toch wilde ze er na vier seizoenen mee stoppen en soms heeft ze wel eens spijt van die beslissing.

“Opium was toen net gestart en het werd allemaal te veel”, verklapt Joyce in Dag Allemaal. “Soms denk ik dat het een foute keuze was, maar als ik Babs was blijven spelen had ik Opium niet kunnen doen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.