Als Leah Thys een dezer dagen onder het mes gaat voor twee nieuwe ooglenzen, denkt ze ook even terug aan vorig jaar. Toen kreeg ze een nieuwe heup en moest ze een theatertournee annuleren.

“Na een botinfarct kon ik nog amper stappen of bewegen. Het was duidelijk dat ik een nieuwe heup moest krijgen”, legt ze uit in Dag Allemaal. “De operatie onder volledige narcose heeft zo’n twee uur geduurd.”

De ingreep en het herstel verliepen vlot en de actrice voelde zich snel terug in topvorm, lazen we die periode in Dag Allemaal.

Ze verbleef toen vier weken in het ziekenhuis, want door de vele trappen in haar huis was het onmogelijk om thuis te revalideren. Toch stond de actrice al een goeie maand na de ingreep terug op de set van ‘Thuis’.

Op dit ogenblik gaat het goed met haar nieuwe heup, laat ze nog weten aan Dag Allemaal. “Die is in first class condition”, lacht de actrice.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.