In de rubriek “Heb ik dat ooit gezegd?” confronteert Primo bekende Vlamingen met oude quotes en bekijken ze of hun mening nog steeds dezelfde is. Deze week wordt de quote “Door het succes ben ik serieuzer geworden, maar het heeft me zeker niet veranderd”, die Helmut Lotti gemaakt heeft in 2003 onder de loep genomen.

“‘Ik zag – en zie nog altijd – in alles het grappige”, gaat Helmut van start. Volgens de zanger is het leven een tragikomedie. Zijn vrienden grappen vaak “Eigenlijk zijn wij toch bevoorrecht dat wij vanop de eerste rij het einde van de mensheid mogen meemaken?”.

Enkel over zijn vak, daar lacht Helmut niet mee. “Vooral sinds ik succes kreeg, neem ik dit héél serieus.”, zegt de zanger.

Hij geeft aan een echte perfectionist te zijn, zelfs vroeger al op school. “Als zanger zit ik ook zo in elkaar: ik wil me voortdurend bewijzen. Je bent immers een beetje een circusartiest”, verklaart de zanger.

Als er dan iets niet perfect loopt, dan heeft Helmut het toch eerder moeilijk: “Je wil laten horen wat je kan én moet het perfect zijn. Als ik dan het gevoel heb dat ik het nét niet haal, ben ik niet gelukkig.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.