Soms laat de leeftijd zich voelen

Breed tv-kijkend Vlaanderen maakte voor het eerst kennis met Danni Heylen op 6 oktober 1990 toen ze voor het eerst als Pacalleke achter de toog stond van Café De Kampioen in de allereerste aflevering van ‘F.C. De Kampioenen’.

Op dat moment was Danni eigenlijk nog piepjong, ze was nog geen 40. Maar de beginjaren van Vlaanderens meest succesvolle sitcom liggen inmiddels al meer dan dertig jaar achter ons, en inmiddels is de actrice al op tram 7 gestapt.

En ja, soms laat de leeftijd zich al weleens voelen, zo laat ze optekenen in Story: “Ik ben veel met mijn dieren bezig en dat vergt soms wel wat kracht, maar de kracht in mijn handen en armen neemt af”, legt ze uit. Noodgedwongen moet ze dus soms al eens wat hulp inschakelen bij het verzorgen van haar dieren. “Dat is de ouderdom, hé”, berust Danni. “Maar die rimpels vind ik niet erg”, lacht ze.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.