“Heftig!”

Dertien jaar is het inmiddels geleden sinds Karen Damen voor de eerste en enige keer moeder werd, van haar zoon Sky. Een tweede kind is er daarna nooit meer van gekomen, iets waarvan Karen achteraf gezien geen spijt heeft.

In Story blikt ze nog eens terug op die eerste heftige jaren toen Sky klein was: “Vooral die eerste jaren waren heftig, met die slapeloze nachten, terwijl ik mijn slaap zo hard nodig heb”, herinnert ze zich. “Bovendien moet je zo’n klein kind heel de tijd in het oog houden, waardoor er amper tijd overblijft voor jezelf.”

Ze ontkent evenwel niet in het verleden weleens te hebben laten vallen dat ze toch een tweede kind wilde. “Maar als ik nu vriendinnen met twee kinderen hoor verzuchten ‘had ik dit geweten’, dan weet ik dat ik de juiste beslissing heb genomen” is Karen overtuigd.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.