Ze kan niet zo goed liegen

Alweer een nieuw masker is afgevallen in ‘The Masked Singer’. Soaperstar mocht haar ware identiteit onthullen en in tegenstelling tot wat veel Vlamingen dachten, was het niet Julie Vermeire die in het pak zat maar wel presentatrice Kat Kerkhofs.

“Zo staan liegen is helemaal niets voor mij, heb ik gemerkt. Toen Dag Allemaal vroeg of ik in zo’n pak zat, heb ik in paniek naar de productie gebeld: ‘Help de journalisten beginnen er nu al over”, lacht Kat in Dag Allemaal.

Kat woont in Turkije met haar zoontje Ciro Romeo en manlief Dries Mertens. Zij pikte wel iets mee van de hype, maar zat er niet volledig middenin.

“We hebben satelliet-tv, dus we kunnen de Vlaamse zenders zien. Nu en dan vergat ik dat ‘The Masked Singer’ werd uitgezonden, maar dan kreeg ik ineens keiveel sms’jes en besefte ik dat het bezig was.”

Vooral de vriendinnen van Kat hadden haar snel ontmaskerd en ook Sieg De Doncker was heel zeker dat Kat in het pak zat. “Hij stuurde al heel snel: ‘Gij zijt Soaperstar, ik weet het zeker’. Maar hoe vrolijk het er ook aan toe ging op tv, sinds de zware aardbeving in Turkijke wordt alles toch in een ander perspectief geplaatst.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.