Koen Wauters zit straks al voor de negende keer in één van de iconische draaistoelen van ‘The Voice’. Hoewel hij zijn werk daar als coach nog lang niet beu is, geeft hij wel toe dat hij het alleen maar kan volhouden omdat VTM hem daarnaast ook nog andere dingen laat doen.

Een van die andere dingen is het programma ‘Alles voor de Spelen’ waarin hij G-sporters volgt op weg naar de Special Olympics World Games in juni in Berlijn, samen met co-presentator Gilles Dupont, zelf een G-sporter, die als basketbalspeler goud heeft gewonnen op die Spelen. Een programma dat VTM volgens Koens bescheiden mening vaker zou mogen maken.

“VTM zou vaker in het onbekende moeten durven te springen, en niet alleen formules als ‘The Masked Singer’ aankopen omdat die hen van een zekere score en een groot marktaandeel verzekeren”, meent Koen in Humo. “Ik begrijp dat een commercieel bedrijf zekerheid moet inbouwen, maar kun je niet voor 80 procent op zeker spelen en voor 20 procent durven? Of is 70-30 haalbaar?”, vraagt hij zich luidop af. “Ik wil daar graag over meedenken en voorstellen voor indienen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.