Koen Wauters heeft bijzonder veel respect voor de gouden medaille van Gilles Dupont, zijn collega-presentator in ‘Alles Voor De Spelen’. Zelf heeft hij wel eens goud behaald, maar nooit van dit niveau, vertelt hij in Dag Allemaal. 

“Da’s echt straf!”, benadrukt Koen vol bewondering. “Een beker van twee euro heb ik ook nog liggen, behaald op een race op het circuit… Als je er eens mee schudt, hangt hij uit elkaar.”

Gilles deed mee aan de audities voor het programma op aanraden van zijn broer en stond er eerst weigerachtig tegenover. “Maar dan drong het tot me door dat dit een kans is die je maar één keer in je leven krijgt. Op de casting in een sporthal in Vilvoorde stond ik plots oog in oog met Koen.”

En Gilles was niet in het minst onder de indruk toen Koen plots opdook. “Ik kende Koen wel van ‘The Voice’ en zo. Maar ik had niet de adrenaline van een fan. Dat ligt niet in mijn aard”, bekent Gilles nuchter. 

En Koen is nu, in Dag Allemaal, nog even enthousiast over zijn keuze. “Gilles is echt supergoed. Hij heeft veel kwaliteiten die ik een reguliere presentator zou willen toedichten. Ja, ik kan nog veel van hem leren.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.