In 2002 leerde cabaretière en schrijfster Els de Schepper tijdens een vakantie de Egyptische chirurg Adel kennen in de Vallei der Koningen in Luxor. Het was liefde op het eerste gezicht. De twee begonnen een relatie, die 3 jaar stand zou houden.

Els angst om zich definitief aan Adel te binden in de vorm van een huwelijk, zorgde er uiteindelijk voor dat de twee besloten om verder te gaan als beste vrienden. Ook al beseften ze beiden dat ze de liefde van elkaars leven waren.

Vijf jaar geleden stierf Adel, zonder dat Els de kans kreeg hem te zeggen dat ze spijt had van haar beslissing destijds. Dat ze nu wél de sprong zou wagen als ze haar leven kon overdoen: “Ik heb me niet schuldig gevoeld over de breuk, maar het is wel blijven knagen dat ik er toen niet klaar voor was om voluit voor hem te kiezen”, klinkt het in Primo. Haar grootste verdriet is dan ook dat ze hem dit niet meer heeft kunnen zeggen voor hij stierf: “Ik moest hem nog dingen zeggen. Hem vertellen waar ik spijt van had”, aldus Els. “Van de dingen die ik gedaan had én de dingen die ik niet gedaan had. Ik wou het eindelijk afronden.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.