Peter Vanlaet van Mama’s Jasje beweert in Dag Allemaal zich niet druk te maken over boemende prijzen van jonge artiesten. “Ik heb zelf een mooi gevulde zomer met meer dan 20 optredens, dus ik zit niet te kijken of andere artiesten te veel of te weinig vragen.”

Voor een optreden van Mama’s Jasje, leg je tussen de 4.500 en 7.500 euro neer. “We kiezen er bewust voor om geen gigantische bedragen te vragen, zodat we op lange termijn kunnen blijven spelen”, analyseert Peter de situatie. 

Of de jonge garde hun hoge bedragen kan vasthouden, is volgens de zanger nog maar de vraag. “De nieuwe lichting kiest ervoor om nu zulke hoge bedrage te hanteren omdat ze in de picture staan, maar ik denk dat ze op een bepaald punt toch zullen moeten inbinden.”

Zijn gage laten zakken is absoluut niet nodig. “We staan niet op een rommelmark, hé. Een prijs is een prijs. Je kan niet de ene week voor 7.000 euro spelen en de andere week voor 10.000 euro”, benadrukt Peter Vanlaet. 

“Is mijn prijs binnen het budget van de organisatie, zoveel te beter, maar anders moeten ze op zoek gaan naar een goedkoper alternatief”, besluit de artiest in Dag Allemaal. 

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be