Op 20 maart nam Frank Deboosere na 36 jaar afscheid van het scherm als VRT-weerman. Exact twee weken later, op 3 april, beleefde zijn opvolgster Jacotte Brokken haar vuurdoop op het scherm.

Ziet Jacotte zichzelf letterlijk in de voetsporen van Frank treden en het weerpraatje tot aan haar pensioen presenteren? Primo zocht het uit: “Er is geen enkele job die ik tot aan het eind van mijn dagen zou willen doen. Op dat vlak ben ik niet anders dan veel leeftijdsgenoten die niet te lang ergens ter plaatse willen blijven trappelen. Omdat je niet weet hoe de wereld er over tien jaar uitziet is het ook zinloos om op lange termijn te plannen”, luidt haar eerlijke antwoord op die vraag.

“Maar het lijkt me eerder onwaarschijnlijk dat ik net als Frank 36 jaar lang dezelfde job zal doen. Of zoals Sabine, die al 30 jaar het weerbericht presenteert”, besluit Jacotte.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.