Hij loopt nog als een jong veulen op heel wat podia maar toch komt bij Koen Wauters stilaan het besef dat hij geen twintig jaar meer is.

“Oud zijn is geen ramp, ik ken véél gelukkige oude mensen. Ik heb ook al een tijdje aanvaard dat het niet meer beter wordt. Het gaat stilaan achteruit, ik kan niet meer wat ik tien of twintig jaar geleden kon, maar dat vind ik niet erg”, aldus Koen Wauters in Het Laatste Nieuws.

“Ik ben gezond, ik doe nog veel, dan is het ongepast om te zagen. Ik heb nog een jaar of twintig, dertig te gaan, schat ik. Ik zou graag de helft daarvan nog fysiek bezig willen zijn, gewoon omdat ik het plezant vind”, aldus Koen.

Dat komt volgens hem ook zijn mentale gezondheid ten goede. “Daarom train ik. Omdat het glas in mijn ogen niet halfleeg is, maar halfvol”, vertelt Koen openhartig.

Met zijn deelname aan “Special Forces’ wilde hij dat ook bewijzen, althans voor zichzelf. “Ik wilde bewijzen dat mijn leeftijd maar in beperkte mate een beperkende factor is. Dat ik ook nu nog grenzen kan verleggen” verneemt Het Laatste Nieuws van Koen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.