Francesco Planckaert is 41 jaar en de oudste zoon van wielerlegende Eddy Planckaert. Daarnaast is hij vooral druk bezig met het renoveren van een kasteel.

Geen uitdaging is te groot en te zwaar voor Francesco Planckaert. Eerder nam hij al deel aan ‘De Spartacus Run’ waar hij nipt verloor van Tourist LeMc en ook ‘BV-darts’ staat al op zijn uitdagingen CV. Francesco heeft twee grote sterktes: hij gaat altijd tot het uiterste, maar probeert altijd met iedereen overeen te komen.

De kandidaten zullen goed moeten uitkijken voor deze straffe kandidaat. Ze houden maar beter zijn rechterschouder in de gaten want dat blijft een zwakke plek voor Francesco. Hopelijk kan het team hem ter hulp snellen als het nodig zou zijn.

“Bij de jeugd won ik 60 koersen en ik stootte door naar de profs. In die drie jaar ben ik mezelf een paar keer tegengekomen, en ook door het ongeluk dat een einde maakte aan mijn wielercarrière. Ik weet zeker dat ik mezelf ook hier ga tegenkomen en dan hoop ik dat de Special Forces operators me op tijd gaan stilleggen want ik ben geen opgever. Ik wil echter nog deftig kunnen terugkeren naar mijn gezin.”

Special Forces: Wie Durft Wint, vanaf maandag 1 mei om 20u35 bij VTM 

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Show24