Leah Thys stond amper een maand na haar heupoperatie al terug op de set van ‘Thuis’. Maar het was wel nog behelpen met een brace, gezien de ingreep die ze ondergaan had.

Haar theatertournee kon ze door de operatie echter niet volbrengen en die moest ze bijgevolg annuleren. “Een hartverscheurende beslissing”, vertelde Leah aan Dag Allemaal.

Met haar ogen sukkelde ze toen ook al een tijd. Niet in dezelfde mate als actrice Judi Dench, die lijdt aan maculadegeneratie, maar toch was een ingreep ook noodzakelijk.

In juni liet ze twee nieuwe lenzen inplanten, net voor de zomerstop van ‘Thuis’. Ze moest dus in behoorlijk korte tijd heel wat scènes inblikken.

Leah Thys prijst zich gelukkig dat ze nog steeds haar job kan uitoefenen, ondanks haar leeftijd. Want het is niet iedereen gegeven om zo lang te kunnen doorgaan, zo ontdekt ook Dag Allemaal.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.