‘Werd wakker in plas bloed in de gang’

Ze wil herinnerd worden als de goedlachse vrouw die positief in het leven stond. Dat heeft ze toch verteld tijdens haar herstel na haar val. 

“Ik was bewusteloos gevallen in de gang en werd wakker in een plas bloed met een grote bult op m’n hoofd. Dat was verschieten hoor. Blijkbaar had ik een bloeddrukval gehad”, vertelt Janine aan Primo. 

“Het was zo erg dat ik mijn teksten niet meer kon onthouden. Op de set is het dan opnieuw hevig beginnen bloeden. En lang, hoor. Meer dan een maand is een verpleegster me dagelijks komen verzorgen toen”, aldus Janine.

 Dit was echter niet het einde van al haar gezondheidsproblemen.  Een jaar later werd ze met spoed geopereerd nadat ze op de set van ‘#LikeMe’ een druk voelde op haart borst. 

“Ik heb twee stents gekregen. Maar soms ervaar ik nog een hypo. Dan moet ik snel suiker innemen. Ik slik nu de zwaarste bloedverdunners die er zijn. Gelukkig heb ik nu weer veel kracht en energie. Mijn grootste plan is gezond blijven, maar mijn Bourgondisch leven houd ik aan”, vertelt Janine vastberaden aan Primo. 

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.