Nu dochter Lisa-Marie schoolplichtig is, verandert er heel wat ten huize Lindsay en Kris. Ze hangen nu iets meer vast aan schooluren en moeten hun leven dus een beetje herplannen.

“Ik heb Lisa-Marie heel graag bij mij, maar voor mijn werk is het wel makkelijker als ze naar school is. Dan kan ik goed doorwerken aan mijn vele bureauwerk. Alleen sukkelt ze nu wat met haar gezondheid. Sinds september loopt ze rond met een snotneus. Op een school hangen zoveel virussen… En het probleem is dat Lisa-Marie geen goede eter is, waardoor ze ook niet veel vitamientjes binnenkrijgt. Daar lig ik ’s nachts soms wel wakker van. Maar vanaf een jaar of acht zou dat verbeteren, dus we leven op hoop”, zegt Lindsay vol goede moed in Story.

Vanaf het moment dat kinderen naar school gaan, veranderen ze ook heel snel. Dat ziet ook Lindsay en dat kan ze ook alleen maar bevestigen.

“Soms komen er woordjes of zinnen uit haar mond waarvan ik denk: dat mag jij nog niet zeggen. Maar ze leert dat op school, wat ik niet altijd even fijn vind. Dat maak ik haar ook duidelijk. Ik vind opvoeden toch niet altijd even makkelijk. Zeker omdat Lisa-Marie een pittig karakter heeft, maar dat moet ook in deze wereld. Ze moet ballen aan haar lijf hebben zodat ze zich niet laat doen. Maar als ouder is het niet altijd evident om het juiste te doen. En wat is juist?”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.