Hij moet verder met zijn leven

Met ‘Luc en Bart, een paar apart’ trekken Luc Appermont en Bart Kaëll voor de tweede keer naar het theater. Opnieuw vertellen ze enkele mooie verhalen en leuke anekdotes uit hun leven, afgewisseld met een beetje muziek.

Bart heeft het de laatste jaren moeilijk gehad, zeker na het overlijden van zijn vader. Het afscheid viel hem zwaar en hij riep de hulp in van een psycholoog.

“Psychologen zijn niet voor mensen die gek zijn. Waarom zou je voor een gebroken knie naar de dokter gaan en voor een mentaal probleem geen hulp zoeken? Daar is niets mis mee. Mensen zouden sneller die stap moeten zetten, bijvoorbeeld na een overlijden. Er zijn mensen die na twintig jaar nog altijd rouwen. Dat heeft geen zin, je moet proberen je leven weer op de rails te krijgen”, zegt Bart in Story.

Bart beseft dat de kans bestaat dat hij Luc ooit gaat moeten afgeven, omwille van het grote leeftijdsverschil dat er tussen hen is. Al probeert hij daar niet bij stil te staan en over na te denken.

“Ik hoor het Bart graag zeggen allemaal, maar als het echt over mijn afscheid gaat, wil hij er niet van horen. Hij moet ook verder met zijn leven als ik er niet meer zou zijn. En logischerwijze zal ik vroeger sterven.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.