Hij heeft wel meer levenservaring

Wanneer je op televisie naar een programma kijkt zie je alleen de mooie kant van alles. Het mooie afgewerkte product, het eindresultaat van veel mensen hun bloed zweet en tranen. Want een programma maken, dat loopt niet altijd gesmeerd.

“Het is altijd een kwestie van overtuigen. Dat overtuigen eindigt ook pas wanneer het programma op televisie komt. Je maakt immers een programma met een heel team, waarin iedereen – van de cameraman tot de monteur – zijn eigen mening heeft. En afhankelijk van de mensen die het maken, krijgt het een andere toon”, legt Martin Heylen uit in Dag Allemaal.

Ook voor Heylen was het soms even zoeken naar het ideale evenwicht tussen luisteren naar anderen en het verdedigen van zijn mening.

“Ik verdedig mijn mening altijd met vuur, maar ik heb ook geleerd om te zwijgen en te luisteren naar jonge mensen. Zij leven uiteindelijk meer in de wereld van vandaag.”

Maar Martin weet ook: hoe ouder, hoe eigenzinniger en dan ben je al eens overtuigd dat jij de slimste van de klas bent. “Maar ik denk wel dat ik een grote vakkennis heb en weet waarover ik spreek, en het is moeilijk om te aanvaarden dat twintigers en dertigers die pas in het vak zitten, het beter zouden weten dan ik.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.