Sofie Dumont is volledig van het scherm verdwenen, maar dat betekent niet dat Sofie niet langer bezig is met koken. Bij de jonge generatie is Sofie zelfs populairder dan ooit… 

Maakt Sofie Dumont ooit een comeback op televisie? Die vraag moet eigenlijk niet meteen gesteld worden. Want voor een hele generatie jongeren is het alsof Sofie Dumont populairder is dan ooit.

Via haar culinaire platform sofiedumont.be bereikt Sofie Dumont haast meer mensen dan vroeger. Al is het sowieso een heel ander publiek dan de traditionele televisiekijker. In Dag Allemaal legt Sofie uit waar ze momenteel mee bezig is…

“Ik doe nu online hetzelfde als wat ik vroeger op televisie deed”, legt Sofie Dumont uit in Dag Allemaal. “Minder zichtbaar? Het is maar te zien voor wie. Vandaag is het al digitaal wat de klok slaat.” En dan komt Sofie met een opvallend verhaal…

“Wanneer oudere mensen in de supermarkt zeggen dat ze mij missen, zegt hun kleindochter die erbij staat: ‘Maar allez oma, ze is overál!’ Ik zit op Facebook, Instagram, TikTok, YouTube… Dat loopt echt goed allemaal. In december werden onze recepten 1,4 miljoen keer aangeklikt”, klinkt het (terecht) niet zonder trots bij Sofie Dumont in Dag Allemaal.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.