Een banale infectie aan zijn voet eindigde in amputatie van zijn voorvoet. De dokters stonden machteloos tegen de trombose die in de voet van Maarten Bosmans aanwezig was en konden niet anders dan zijn voorvoet te amputeren.

“Ik wilde zelfs vragen of ze mij in coma wilde brengen, omdat ik het niet meer hield van de pijn. Het klinkt onnozel, maar als ik dan denk aan de mannen die aan het front in Oekraïne geconfronteerd worden met amputaties of afgerukte ledematen… Ze zeggen dat veel van die strijders doodgaan van de pijn, en nu begrijp ik dat. En zij krijgen géén epidurale verdoving. Mij hebben ze platgespoten”, vertelt Maarten Bosmans aan Dag Allemaal.

Vermoedelijk sleepte de trombose tussen de voorvoet en de tenen al enkele jaren aan. En toen ze het ontdekten, was het eigenlijk al te laat.

“Het klinkt misschien vreemd, maar ik denk dat je beter iets aan je hart kan krijgen dan dit. Wat hartziekten betreft, staat de medische wetenschap veel verder”, aldus Maarten aan Dag Allemaal.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.