De dochter van Wendy Van Wanten zet stilaan haar eerste stappen richting uitgaan. “Ik moet zeggen: als moeder zit ik met een klein hartje als ze uitgaat. Ik ben heel bezorgd”, bekent Wendy aan Dag Allemaal.

Volgens dochter Estelle is ze té bezorgd. “M’n vriendinnen worden niet zo gecontroleerd. Mama heeft een app waarmee ze me altijd kan volgen. En soms belt ze me tien keer op ’n avond. Als ik dan niet opneem, denkt ze dat de wereld vergaat”, aldus Estelle.

Die neemt het blijkbaar niet zo nauw met de ongerustheid van haar moeder. Ze gaat af en toe al eens naar een fuif en heeft haar gsm wel altijd bij. “Maar ja, als de muziek luid staat, hoor ik m’n gsm niet”, vertelt de tiener openhartig.

“Ze móét haar telefoon opnemen. Ik wil weten of alles oké is met haar. Zolang ze thuis woont, moet ze zich aan onze regels houden”, vertelt een vastberaden Wendy Van Wanten aan Dag Allemaal.

Een vriend heeft Estelle nog niet. Volgens haar zorgt dit alleen maar van beperking van je vrijheid en dus ziet ze dat nog als last.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.