De ‘aftakeling’, zoals sommigen het noemen is iets waar heel wat acteurs als de dood voor zijn. Niet meer op het podium kunnen staan, dat is voor hen de hel.

Ook Marilou Mermans, bekend als moeder Lisa uit ‘Lili en Marleen’ bevestigt dat. “Toneelspelen is voor mij het mooiste wat er is”, aldus de actrice aan Dag Allemaal.

Acteren is voor Marilou een echte passie, een deel van haar persoonlijkheid. “Als ik niet kan spelen, voel ik me niet goed. Punt”, vertelt Marilou openhartig.

Uiteraard ontkent ze niet dat een hoge leeftijd voor extra ongemakken zorgt. “Ik heb daar ook last van. Die felle spots op de scène van het theater zijn echt niet zo goed voor je ogen. Als ik van de scène kom en de coulissen instap waar het donker is, hebben m’n ogen op mijn leeftijd wat meer tijd nodig om zich aan te passen. Da’s de aftakeling, hé”, zo onthult ze aan Dag Allemaal.

“Ik huiver bij de gedachte dat ik zou moeten stoppen met acteren omdat het niet meer lukt. Ik hoor mensen soms zeggen: ‘O, ik wou dat ik al met pensioen was.’ Dat vind ik vreselijk”, geeft Marilou Mermans toe.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be