Actrice Lynn Van den Broeck, voor velen beter bekend als Viv uit Thuis, vertelt in Primo dat ze een groot verschil ervaart tussen acteren voor tv en acteren in het theater.

“In het theater moet het er meteen boenk op zijn, terwijl je op tv verschillende kansen hebt”, geeft Lynn aan.

“Op het toneel lopen ook constant dingen verkeerd. In ‘Oost west’ bijvoorbeeld was ik constant aan het sukkelen met een tent”, gaat Lynn verder. “Die ging meer niet open dan wel.”

Om deze reden moet je tijdens een theaterproductie vaak inventiever acteren. “Je beleeft het allemaal veel meer, in het theater. Na een voorstelling ben ik echt kapot. Fysiek ook. Terwijl ik na een opnamedag voor ‘Thuis’ vooral mentaal moe ben.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.