Wie Maarten Cop aan het werk heeft gezien in de Ketnetserie ‘Hoodie’, die heeft enkele straffe stunts van de acteur mogen bewonderen. Zijn personage haalde halsbrekende toeren uit als Parkour-fanaat.

Maar dat was geen onbekend terrein voor de acteur. Hij is een groot liefhebber van Parkour en tot voor kort ging al zijn vrije tijd daar naartoe. Een gevaarlijke hobby, vindt Dag Allemaal.

“Elke sport houdt risico’s in. Ik ben heel voorzichtig begonnen met verspringen in een speeltuin, en dan probeerde ik op een muurtje te landen. Daarna was het tijd om eens een salto te proberen en zo ging dat altijd maar verder”, vertelt Maarten over hoe zijn passie is ontstaan.

Maar Maarten hield niet alleen een rol in ‘Hoodie’ eraan over, hij leerde er ook zijn vriendin Stefanie kennen. Zij was die dag edelfigurant op de set.

“We zijn aan de praat geraakt op de set, zijn achteraf iets gaan drinken en nu zijn we bijna drie jaar een koppel. Tijdens corona, toen je maar één knuffelcontact mocht hebben, hebben we elkaar op heel korte tijd goed leren kennen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.