Devon Planckaert, de nieuwste wielrenner in de Planckaert-clan heeft na vele jaren pech dan toch eindelijk zijn debuut in het peleton kunnen maken.

“Ik heb intussen eindelijk mijn eerste koers gereden. ’t Is te zeggen: ik reed er al drie, twee in België en een in Frankrijk. Het gaat nog niet helemaal zoals ik het wil.” vertelt Devon in Dag Allemaal. Als doel ambieert de tiener dit jaar een top-tien-plaats.

Ook voor mama Magali was die eerste koers na zoveel malaise een emotioneel moment. “Francesco en ik waren dan ook erg nerveus toen hij zijn eerste koers reed. En emotioneel… Ja, we hebben samen tranen laten vloeien. ‘Eindelijk, het is gebeurd! Hij is vertrokken!’, dachten we. En hij heeft zich geamuseerd!”

Magalie merkt wel op dat ze als moeder anders naar de koers kijkt in vergelijking met de koersen van haar man Francesco vroeger.

“Vroeger dacht ik daar niet zo over na. Ik zag het gevaar niet. Is het door ouder te worden dat het nu wel zo is? Of door meer de koers te volgen en te beseffen dat er echt erge dingen kunnen gebeuren? Renners kunnen zelfs verongelukken. Devon blijft wel mijn kind, hé.” besluit ze.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.