Hij bekijkt er heel wat

Martin Heylen heeft vaak het geluk dat zijn programma’s goed worden onthaald. Dat heeft hij onder andere te danken door zijn vele kennis die hij in het programma stopt en door de concurrentie ook in de gaten te houden.

“Als vakman moet je alle programma’s bekijken die enigszins verband houden met het jouwe, of waarvan je elementen in je programma wilt. Films bijvoorbeeld, want ik wil vrij filmische dingen maken. Ik probeer dat in de namiddag te doen, omdat ik het als werk beschouw. En eerlijk gezegd word ik niet van alle programma’s even enthousiast”, zegt Martin in Dag Allemaal.

De reporter noemt geen namen, want hij wil niemand tegen de schenen schoppen. “Dat komt door de kracht van het medium. Weet je, de eerste keer dat ik op tv kwam, feliciteerden veel mensen in het dorp mij , terwijl ik alleen maar in beeld was geweest.”

Een complimentje krijgen wanneer je een programma hebt gemaakt, is altijd leuk. Maar je moet jezelf ook kunnen behoeden zodat je niet gaat zweven. En dat lukt Martin behoorlijk goed.

“Ik hoop toch dat het bij mij nog meevalt. En als mijn ego toch de overhand dreigt te nemen, houdt mijn vrouw mij wel met de voeten op de grond.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.