Woensdagavond zat er in VTM NIEUWS een reportage over het onveilig werken aan het nieuwe provinciehuis in Gent. Bouwpromotor Democo moest het daarbij ontgelden, volledig onterecht volgens stellingbouwer Michel Van den Brande. In een emotioneel bericht dat hij in de nacht van woensdag op donderdag schreef, neemt de baas van Kontrimo het op voor Democo.

Een ex-werknemer van Democo haalde in VTM NIEUWS uit naar zijn vroegere baas. “Er waren vaak stellingen die niet werden vastgemaakt en er werd soms ook onveilig gewerkt met een torenkraan of een manitou. Er is ook brand geweest op het dak tijdens de afbraakwerken. Natuurlijk stoort je dat als lid van een werfteam, maar Democo werkt dat in de hand door met te goedkope onderaannemers te werken”, lezen we bij VTM NIEUWS.

“SCHANDALIG !!! Van een moddercampagne gesproken, zonder die dubieuze bronnen te screenen”, haalt Michel Van den Brande fel uit.

“Onze stellingen worden steeds gekeurd , de stellingen worden steeds verankerd aan de gevel, anders valt ze gewoon omver !! Bij Democo gebeuren regelmatig veiligheidscontroles , we hebben daar ook al het bezoek gehad op de werf van de arbeidsinspectie , er is een stellingbouwer die met allemaal zelfstandige werkt in onderaanneming, wij hebben met dezelfde onderaanneming willen samenwerken maar door de check in ath work vielen die door de mand en zijn die van de werven gestuurd en was een werf van democo in Antwerpen, wij hebben nooit meer met die onderaanemer gewerkt , er loopt zelf een procedure wegens fraude van bepaalde onderaanemers op , ja inderdaad op 3 werven van democo !! Dus er wordt wel degelijk een doorlichting gemaakt”, stelt Michel Van den Brande.

Van den Brande kan als werkgever perfect inschatten wat de reden is waarom twee ex-medewerkers van Democo anoniem reageren. “Zo’n mannen gaan dan wat onwaardigheden vertellen voor van hun ongelijk hun gelijk proberen te halen via de pers !! Ze zouden beter de ondernemers aan strengere voorwaarden hier binnenlaten in België voor te komen werken”, gaat Van den Brande verder.

“Ik moest hier wel op reageren omdat het leugens zijn en gebaseerd op gefrustreerde werknemers die nu op de kap zitten van hun werkgever ZONDER dat de media hun verhaal checkt. Wij moeten in de lijn lopen bij Democo en ons stellingen worden gecontroleerd op veilig werken !!! Van een gefrustreerde werkgever !! Werkt ze , maar werkt vooral veilig”, besluit Michel Van den Brande.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.