David Dehenauw is een Blankenbergenaar in hart en nieren, zo valt in Het Laatste Nieuws te lezen.

“Mijn familie heeft een cabine niet ver van de pier, en zodra het zeewater 15 graden warm is, kom ik zwemmen, soms tussen twee weerberichten door”, vertelt David.

David heeft wel een erg speciale traditie na zijn zwemsessies. De weerman staat er namelijk op dat hij daarna een boule de berlin én een bolletje vanille-ijs in een hoorntje eet.

“Dat is een traditie waar ik niet van afwijk. Ik moet ervoor bij twee verschillende verkopers zijn”, gaat de weerman van start. “Soms moet ik het hele strand aflopen om ze te pakken te krijgen, maar dat heb ik ervoor over.”

David kent trouwens nog een leuk weetje over de boule de berlin. Tijdens zijn jeugd noemden de mensen van Blankenberge de lekkernij een “Boule de l’Yser”. “Na de eerste Wereldoorlog moesten ze hier niet veel meer weten van alles wat Duits is, en hebben ze Berlijn vervangen door de IJzer, de plek waar de Duitsers de oorlog verloren. Nu hoor je het nooit meer”, vertelt hij.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.