“Elk jaar ga ik naar de spektakelmusicals van Studio 100 en in de auto naar huis denk ik iedere keer: mocht ik daar eens deel van kunnen uitmaken, dat zou top zijn!”, deelde Niels mee in Dag Allemaal.

En zo komen dromen uit want binnenkort is Niels Destadsbader te zien in de nieuwe versie van ’14-18′ als Albert, een rol die tien jaar geleden door Bert Verbeke werd gespeeld.

Daarmee keert Niels terug naar zijn roots. We leerden hem immers destijds kennen als Suske in de Suske & Wiske-musical ‘De circusbaron’, in 2007 was dat. Sindsdien heeft Niels nooit meer meegedaan aan een musical, maar hij is er dus wel altijd van blijven dromen.

Evident was het nochtans niet, gezien zijn exclusiviteitscontract bij VRT. “Het was een heel gedoe met de agenda, maar na lang overleg met VRT en Studio 100 hebben we toch een periode gevonden”, deelt Niels mee aan Dag Allemaal.

“Het belooft fysiek vrij zwaar te worden, dus veel andere dingen ga ik er niet bij kunnen nemen. Het ding is, bepaalde tv-plannen hebben bij VRT langer op zich laten wachten dan ik gewild had. Maar nu zit er toch veel in de pijplijn”.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.