Je ziet ze overal, de influencers die tal van producten aanprijzen op social media. De ene campagne is al wat realistischer dan de andere, maar hoe dan ook, de personen die de artikelen aanprijzen verdienen er meestal een flinke duit mee.

Het draait allemaal rond het aantal volgers die je hebt. Hoe meer volgers, des te meer mensen je kan bereiken en hoe hoger het bedrag zal zijn dat bedrijven voor jouw post willen betalen.

Ook Nuria Gilizintinova uit ‘Blind Getrouwd’, klust naast haar job in de zorg, bij als influencer. “Ik heb al dingen gepost voor meer dan 1.000 euro”, vertelt de dame aan Dag Allemaal.

“Voor mij is dat een echte inkomstenbron die zeer welkom is, nu een gevulde winkelkar zo duur is geworden”, geeft ze openlijk toe.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.