De ouders van Olga wonen in Kiev en hebben echt slechte maanden achter de rug. “Het is heel onrustig in de hoofdstad. Het luchtalarm gaat voortdurend af en ze krijgen richtlijnen over wat ze moeten doen bij een nucleaire ontploffing. Via de media horen ze dagelijks hoeveel doden er zijn gevallen”, zegt Olga aan Story.

“Soms moeten ze een week binnenblijven omdat er te veel explosies zijn”, aldus Olga. Maar toch willen ze niet naar België komen wonen.

“Ik heb het hen gevraagd… Ik kan dat niet eisen, het is hun keuze. Ze zouden onze taal moeten leren en een nieuw sociaal leven opbouwen. Ze hebben geen zin om van nul te beginnen”, geeft ze mee aan Story.

“Mama zou misschien nog willen verhuizen. Tijdens de coronaperiode heeft ze haar job als boekhoudster opgezegd, maar mijn vader werkt nog altijd voor dezelfde firma als ingenieur. Hij is heel gepassioneerd door zijn werk en wil daar niet weg”, vertelt Olga openhartig.

“Nu ze naar België komen, heb ik wel gevraagd om zich erop voor te bereiden om langer te blijven. Je weet nooit hoe het daar evolueert”.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.