Pascale Naessens heeft al verschillende kookboeken geschreven en is mee een van de best verkochte auteurs in Vlaanderen. Al kreeg ze in het begin vooral veel tegenkanting. “Ik stond voor iets positiefs, maar toch slaagde een kleine groep erin dat om te draaien. Die stemmen waren interessanter voor de media dan de ‘saaie’ deskundigen die ’t met me eens waren.”

Toch zette ze door en bleef het ene na het andere boek uitbrengen om gezond eten meer ingeburgerd te krijgen. Vooral de cultuur van een overdaad aan suikers, smaakversterkers en chemische toevoegingen wilde ze tegengaan. Het maakt mensen dik, verslaafd en ziek vind ze. Het was een werk van lange adem en veel kritiek maar ze bleef toch doorzetten. En met succes. De kritiek blijft nu achterwege. “Integendeel, ik krijg nu vooral gelijk. ’n Journaliste die vroeger tegen me was, haalt nu dezelfde studies aan die ik vijf jaar geleden aanhaalde. En vele experten steunen me openlijk.”, zegt ze aan ‘Dag Allemaal’. 

Maar aan stoppen denkt Naessens nog niet. Ook met haar keramiek wil ze verder.  Ze geeft wel aan het wat rustiger aan te doen door de hoeveelheid en de deadlines wat bij te sturen. “Mijn vrienden zeggen lachend dat ik ga sterven met mijn hoofd tussen de klei op mijn keramiektafel.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.