Het gaat goed met Peter Van de Velde. Hij is te zien in de tweede reeks van ‘Fair Trade’, speelt mee in ‘Red Star Line’, de nieuwe spektakelmusical van Studio 100 en hij toert ook nog eens rond met de nieuwe Piet Piraatshow.

Voor Peter voelen deze rollen en jobs niet meer echt als werken. Al gaat hij niet altijd even goed gezind naar zijn job.

“Soms sta ik ’s morgens op en voel ik me niet uitgerust, nog wat moe, en dan vertrek ik vaak tegen mijn goesting. Dan kruip ik mijn auto, zet ik Billie Eilish of Adele op en tegen dat ik aankom, ben ik weer een tevreden mens”, klinkt het bij Peter in Primo.

Peter heeft een heel brede muzieksmaak en pint zich niet vast aan één bepaald genre. Al luistert hij nooit echt naar Opera om de eenvoudige reden dat het hem niet meteen aanspreekt.

“Maar ik zou me geen leven zonder muziek kunnen voorstellen. Ik heb in mijn jonge jaren zelfs muziekschool gevolgd: slagwerk. En ik heb lessen voor Xylofoon en marimba gevolgd ook.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.